Peugeot Gablini - Az ország első Peugeot márkakereskedése és szervize 2013 óta forgalmaz 100%-ban elektromos autókat. Több mint 1000 db értékesített és szervizelt elektromos gépjárművel a hátunk mögött az ország legtapasztaltabb elektromos autó szakértői vagyunk.

A genfi autószalonon a Peugeot bemutatta a márka egyik legnépszerűbb modelljét felváltó új Peugeot 208-at. Magyarországon várhatóan ősszel kezdődik a modell előértékesítése, a szalonokban az első példányokat pedig év végére várjuk.

A bevezetés pillanatától elérhető új PEUGEOT e-208-at a 100%-ban elektromos motornak köszönhetően fürge viselkedés és felvillanyozó vezetési élmény jellemzi:

Az új 208 magasra helyezett 3D műszeregységgel ellátott, legújabb generációs Peugeot i-Cockpit®-tal és a felsőbb kategóriákra jellemző vezetéssegítő rendszerekkel van felszerelve.

A B szegmens élvonalába tartozó új Peugeot 208 maga is kiveszi a részét a Peugeot modellek sikerét biztosító olyan jellemzőkből, mint a magabiztos design, az innovatív megoldások és a csúcstechnológia. A Mirror Screen funkció és a TomTom® Traffic 3D online navigáció garantálta konnektivitás mellett az új 208 a biztonsági funkciók tekintetében is kitűnik: a félautonóm vezetést biztosító új Drive Assist rendszer jóvoltából a kategória legjobbjaira jellemző legújabb generációs vezetéssegítő rendszerekkel van felszerelve.

A márka feljebb pozicionálási stratégiájába tökéletesen illeszkedő új generációs modellt letisztult design, fiatalos és energikus megjelenés jellemzi.

Az első kerekeket hajtó elektromotor 136 lóerőt és 260 Nm-t kínál majd a sofőr számára, amivel 8,1 másodperc alatt gyorsulhat 0-ról 100 km/h-ra az újdonság – ezzel pedig kategóriáján belül akár sportosnak is nevezhetjük, amit ki is használtak a gyáriak az Eco és a Normal mód mellé kínált SPort programmal is. A 100 kW-os gyorstöltésnek köszönhetően akár fél óra alatt 80 %-ra lehet pumpálni az akkut.

Technikai információk

Az új PEUGEOT e-208 háromféle vezetési módot kínál:

  1. eco: optimális hatótávolság,
  2. normál: maximális kényelem a mindennapos használat során,
  3. sport: a teljesítményt és az intenzív érzeteket előnyben részesítő üzemmód maximális teljesítménnyel és nyomatékkal (0–100 km/h 8,1 s alatt).

A sebességváltó karral kétféle fékezési mód közül lehet választani, melyek az akkumulátor regenerálásának különböző módját valósítják meg:

 

Az új PEUGEOT e-208 hőkomfortja az alábbiaknak köszönhetően a legjobb versenytársakéval vetekszik:

Sajtófilm

A helykínálat és a csomagtartó térfogata ugyanakkora, mint a hagyományos motorral szerelt változaton. A 220 liter térfogatú akkumulátorok az új PEUGEOT 208 padlólemeze alatt kaptak helyet.

A PEUGEOT szaktudás kötelez: az új PEUGEOT e-208 felfüggesztésének kialakításakor speciális fejlesztésekre és műszaki megoldásokra került sor (pl. az optimális súlyeloszlás érdekében), melyek segítségével a belső égésű változatokéhoz hasonló dinamikus tulajdonságokat sikerült elérni.

Az új PEUGEOT e-208 egy nagy teljesítményű 50 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, mely a WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) szabványnak megfelelően akár 340 km hatótávolságot biztosít. Ugyanez az érték a NEDC (New European Driving Cycle) ciklus szerint a 450 km-t is elérheti.

Az utastéri hűtőrendszerhez kapcsolódó folyadékkeringetéses hőszabályozás gyors feltöltést, optimális hatótávolságot és megnövekedett élettartamot biztosít. Az akkumulátorra 70% töltőkapacitás erejéig 8 év (vagy 160 000 km futásteljesítményig érvényes) garancia vonatkozik.

 

A feltöltési módok rugalmasak, és a mindennapi helyzetekhez igazodnak. Háromféle töltési mód létezik:

 

Az új PEUGEOT e-208-ban az online navigációs rendszer képernyőjén vagy a MyPeugeot® mobil alkalmazáson keresztül időzített töltés beprogramozására is lehetőség van. A töltés elindítása és megállítása, valamint a töltési szint ellenőrzése bármikor kezdeményezhető.

Hogy segítse ügyfeleit az energetikai átállás folyamatában, az új PEUGEOT e-208 bevezetésével párhuzamosan a márka új szolgáltatásokat kínál, melyek a következő három alappilléren nyugszik:

 

Easy-Charge, avagy hogyan tegyük minél hozzáférhetőbbé a különböző töltési megoldásokat az ügyfelek számára:

e-208 reklámfilm

Easy-Mobility, avagy hogyan biztosítsuk minden körülmények között ügyfeleink mobilitását:

 

Serenity, avagy hogyan segítsük ügyfeleinket gépjárművük megismerésében és adottságaik maximális kihasználásában:

Galéria

Feliratkozás

Iratkozz fel, ha elsőként szeretnéd megkapni az árlistát, ha részt akarsz venni a hazai bemutatón, vagy csak tudni mindenről az e-208 kapcsán!

Amennyiben rendszeresen tájékoztatást szeretne kapni a PEUGEOT GABLINI akcióiról, újdonságairól, híreiről, regisztráljon és legyen hírlevelünk olvasója!